onsdag, juni 13, 2012

Drick öl och bekämpa brottsligheten!

Nyöppnade "New York Legends" sportsbar i Linköping har nyligen blivit beskjuten. Exakt varför och exakt av vem är väl inte helt klarlagt ännu, men det spekuleras om diverse gäng. Tyvärr finns det en del gäng i Linköping. Småpojkar mest, men icke att förlöjliga eller glömma bort för det. Faktum är att jag i tjänsten fick möjlighet att lyssna på A som "införde" ett visst gäng till Linköping. Han är idag några år yngre än mig och har hoppat av. En modig och ärlig kille samt en sann entreprenör! Om fler kriminella vore som honom så skulle de snart ta över. A tog sin kriminalitet på största allvar och blev t.ex. nykterist för att kunna vara mer skärpt vid alla tillfällen. Han åkte heller aldrig fast. Hur som blir jag innerligt trött på dessa människor och tycker samtidigt gränslöst synd om dem. De finner en tillhörighet och en vänskap så stark i dessa gäng att det rättfärdigar deras våldtäkt på samhället och ibland på nära och kära. 

Kanske ska man själv starta ett gäng? Vi kan heta Röde orm (ormar verkar ju populärt...) och vara vapenvägrare. Vi ska givetvis ha inträdesprov och de ska vara stenhårda. Typ hjälpa tanter över gatan samt åka buss och betala. Fast alla får vara med oavsett tatuering. Dessa behöver alltså inte tas bort med vinkelslip.

I alla fall, jag tänker gå till Legends så snart de öppnar och dricka öl och bekämpa brottslighet. Jag tänker inte låta mig skrämmas därifrån för att några få tycker att de har rätt att rasera det andra bygger upp. Så kom du med vettja, ta en öl och gå med i Röde orm :-) 

2 kommentarer:

Jonna sa...

I Leksand har vi också en krog som heter Legends... ;)

C sa...

Jag är gärna med i Röde Orm! Kankse vi skulle styra upp nåt med klubben där sen? Typ en after-run på lördagskvällen eller så!? :)