tisdag, september 11, 2012

Å nu rå´?

I år var BAMM det stora målet och allt annat har liksom byggts kring det eller slängts in för att det inte stört planeringen för BAMM. BAMM är nu över och det gick ju bra! Men även annat har gått bra i år. Jag har nya PB på 5km (20:07), på milen (42:43), på halvmaran (1.33.02) på maran (3:23). Jag har även lyckats vara skadefri och till och med fått min kära P att börja springa (det tog ju bara 13 år...). Gött mos.

Så långt såväl. Men nu då? Vad ska jag göra nu? Ska jag tävla nåt i höst? Vad? Jag vet att jag har en snabbare mil i benen, likaså sub 20 på 5km, men jag vet inte om det ens känns värt resan till en tävling... Ska jag klämma nån mer ultra? Ids jag? Vill jag? Ska jag springa snabba Växjö-mara? För vad? För 3:20? Känns  obetydligt bättre än 3:23 (och än snabbare klänns typ omöjligt). Känns egalt. Och nästa år, vad ska jag göra nästa år? Behöver jag kanske högre mål? Kanske borde jag byta sport? Grottdykning känns lockande, men det är ju lite av en materialsport (och med material menar jag främst tillgång på grottor även om allt annat är en betydande kostnadsfråga). 

Nä, nu får ni hjälpa mig, jag har liksom tappat stinget! Jag brukar ju älska att planera nya äventyr, nu vet jag inte alls vad jag vill!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hej du

Alltid lika spännande att följa dina äventyr.

Kanske har du nu kommit till den punkt i livet då det är dags att fundera på att skaffa familj. Då blir det naturligt att slå av på takten iaf en liten stund, sen blir det material sport av löpningen med coola barnvagnar etc.

Du kommer nog på något vad hösten lider.

Haf förtröstan

Alle sa...

Verkar inte som min kommentar kom!

Tycker du ska satsa på marathon! planera in 2st.
Sen även Ultra 100km SM i Stockholm :)

Annapanna sa...

Du kanske nu är mogen för att utmana dig m lite triathlon? Eller annars duatlon. Brukar vara en liten cup i maj så då hinner du både köpa hoj o träna innan. Yihaaa!

Men du, verkligen GRYM du varit i år!!!! Njut:)

Kanske dra igång en löpargrupp, du skulle bli en bra coach.

C sa...

Hör du de Karin, nu är de dags att skaffa barn! Den har man ju inte fått höra förrut! Ha ha! ;)

Jag tycker du ska njuta och göra vad som faller dig in! Det ska jag efter helgen. Tar gärna nått mysigt terrängpass med dig någon dag! :)

Markus Johansson sa...

Intressant inlägg. Jag fick själv samma känsla lite tidigare i höst när jag nådde ett av mina mål. Vilket jag nådde lite tidigare än jag trodde var möjligt. Kände efteråt en tomhet. Visste inte vad jag skulle göra härnäst. Vad skulle bli mitt nästa stora mål? Gissar att jag delade känslan som Carolina Klüft måste haft när hon vunnit allt och uppfyllt alla sina mål. (Om än bara för några dagar). Jag tog mig dock samman och började skriva ner nya mål. För mig funkar det bra att ha en blandning i träningsmålen. Allt från att springa 5 km på en viss tid till att genomföra en nattorienteringstävling eller klara av vasaloppet. Jag tror att det är bra att ha många varierande mål. Sen får man ju överväga om det är värt träningsinsatsen för att bli ett par procent bättre i något, eller om man ska prova på något helt annat? Jag tycker du ska ut i skogen och orientera lite mer :)

Jonna sa...

helt makalöst vilka pers du radar upp! du är ju rena kometen. härligt att träning ger resultat.

Åsa Lundh sa...

IRONMAN!!

Daniel sa...

Jag tror du hade varit grym på paintball! :) Korta ruscher också slänga sig in bakom en trädstam för att sedan ösa på till nästa!

Henning sa...

Tycker du ska satsa på BUM 50 miles. Otroligt trevligt arrangemang och fin bana som är både teknisk och kuperad.Kan verkligen rekommendera den även om jag i år fick bryta efter fem mil (så egentligen kan jag inte uttala mig om den sista biten).
Som någon redan påpekat går ju SM på 100 km i Stockholm nästa år också. Tror det kan bli häftigt.
Nu i höst tycker jag du ska kolla upp Holaveden Ultra i oktober. Gränna till Tranås är ju mer eller mindre hemmaplan.

Anonym sa...

Satsa på triathlon

Anonym sa...

Paddling kanske är en passande utmaning?

Alle sa...

haha... Lätt skaffa barn förslaget :)
Träna eller Barn liksom ;)