fredag, november 30, 2012

21 dagar...

Det sägs att det tar 21 dagar att bryta eller skapa en vana. Det känns både bra och dåligt. Bra för att det inte längre känns som ett straff att gå till gymmet (såg tom fram emot det idag!). Bra för att jag nog behövde träna lite styrka - och mer allsidigt - och för att jag (ämnar) fortsätta med det även nu när löpning kommer att vara mitt "huvudämne".

Det känns dåligt för att jag tycker att det känns skönt att träna inne (shortsväder liksom!), för att det inte känns lika tungt att inte springa och (mest) för att det nästan känns absurt att springa nu. Inte bara för att det är bäckmörkt ute, utan även för att det är glashalt och skitkallt. Men. Halt och kallt (kallare) var det hela förra vintern, det kändes som en barnlek (typ). Eller iaf inte helt barockt att ge sig ut och springa.

Om det tar 21 dagar att få en ny vana, kanske jag kan ta en tur på julafton och slippa känna som om någon just hotade att döda mig? Det vore väl en bra julklapp, en ny(gammal) vana!

3 kommentarer:

Andréa sa...

Bäst att du börjar nu då för på julafton vill man ju att det ska kännas bra att springa :)

Jonna Fartfylld sa...

wihoo, Karin börjar bli en riktig gymråtta! släpp inte den vanan!

C sa...

Jag känner lika! Jobbigt att ge sig ut nu när det är så kallt och halt.. Denna vecka undrar jag om det kommer gå alls? Ska ju bli svinkallt hela veckan. :(

Kul att du börjar gilla gymträningen! :)