söndag, maj 20, 2012

Familjen Koltrast

I flera år har det bott en familj Koltrastar i Kaprifolen som slingrar sig upp längs båda sidorna om vår dörr i stugan. Peter som tycker att småfåglar är obehagliga har röstat för borttagning av boet, jag har tyckt att det är taskigt och röstat emot. Men i våras tog vi bort boet. Dels kände vi oss ofta skyldiga när vi skrämde bort mamma eller pappa Koltrast från boet dels var de ibland nära att flyga in i skallen på oss (vi skrämde med andra ord varandra!). Som pricken över "i" hade de förstört väggen bakom boet. Så, vi tänkte att de ville bo någon annanstans, där de slipper bli störda.


Det ville de inte. 


Två veckor senare hade de byggt om sitt bo. I Kaprifolen på andra sidan dörren. Vad gör man? Välkommen tillbaka familjen trast!
P.s. Det märks tydligt vilka inlägg som är mest populära, flest antal kommentarer och visningar får inläggen om löpning (allra flest de som gäller rekord & tävling) mindre populära är MR-inläggen (som för mig är väldigt viktiga) eller de inlägg som, likt detta, handlar om livet i allmänhet. Men det skiter jag i, bloggen heter ju Karin Tänker, ni får hålla till godo med det som surrar i min skalle :-)

9 kommentarer:

C sa...

Jag läser i alla fall alla dina inlägg och tycker om dem allihop! :)

Andréa sa...

Jag läser också allt!

Fina fåglar. Och lite bra måste det ju knnas att djuren vill bo så nära er :)

Mamma sa...

Jag tycker att det är så roligt att få läsa om erat Zoo-torp.
Fortsätt med det.

Fröken Fräken sa...

Vad innebär MR-inlägg?
/undrar nybörjarbloggaren

Sofie sa...

Jag tycker såna här inlägg är trevliga!!!

Andreas sa...

Jag är dålig på att kommentera något alls, men gillar definitivt blandningen av inlägg! :-)

Karin sa...

Tack, så goa ni är! Lite skönt att fler ändå ser fler värden i livet än att springa ;-) För tydlighetens skull vill jag meddela att bilden (som om man tittar noga kan se är från en tall) är snodd från internet och inte min. Jag är rätt så frikostig med det ;-)

MR står för mänskliga rättigheter, dumt av mig att tro att det var en allmänt känd förkortning.

Ha det bra!

Snorkkis sa...

Jag läser också allt, och tycker dina MR inlägg också är intressanta, men tycker oftast att jag inte har så mycket vettigt att komma med där forutom att jag tycker du har rätt.

Fåglarna verkar trevliga i alla fall. Hoppas ni slipper kollisioner.

mialena sa...

En till som laser allt!

Kan man kanske lura koltrasten med en holk? Eller vill de helst ha en buske med utsikt? Man slipper ju garna att bli faflugen liksom. Vi hade ett tag inflygningsraka till ett svalbo precis pa uteplatsen, det boet tog vi bort sen, tyckte det var dumt att de skulle bryta nacken mot oss eller var grill :/