torsdag, maj 03, 2012

BAMM

BAMM - Björkliden Arctic Mountain Marathon, det är mitt mål för sommaren/året! BAMM är tvådagars fjällorientering i nordligaste Sverige (Nordligaste. Det tar lika lång tid att åka tåg dit som att flyga till Filippinerna). Det ska bli skitkul bara att få komma så högt upp i landet samt att få vara i vår vackra fjällvärld! Problemet är att jag inte kan orientera. Problem två är att förra året ställde ultraräven Andreas Falk upp (en av Sveriges bästa). Han gav upp. Inte bra. Men väl en utmaning!

Jag och min partner in crime Ida ska springa i 50km klassen. Det innebär ungefär 2,5mil löpning per dag. En barnlek med andra ord, det gör jag i sömnen! Problemet är att det är 2,5mil fågelvägen. Över berg. I fjällterräng. Med packning. MINST 2,5mil, om man hittar rätt. Nu är Ida en duktig orienterare och jag har just gått en orienteringskurs, så hur svårt kan det bli?

I maj åker vi upp till Sälen och tjuvtränar på att springa med ryggsäck. Det har jag redan testat i två km och det var skitjobbigt. Därför la jag igår en smärre förmögenhet på en lätt (men varm!) sovsäck från Uteliv. Tur att de hade 40%. Då blev sovsäcken bara att kosta ett par hotellnätter istället för en hel vecka på Hilton.

Vårt lag heter  "I rörelse" och vårt motto är ett citat av Karin Boye. Pretto. Fast sant. MEN om jag känner tävlingsskallen Ida rätt kommer hon att jaga oss som skållade lemmlar över fjället. Jag kommer att sura. Och äta snickers. 


"Nog finns det mål och mening i vår färd -

men det är vägen, som är mödan värd"BAMM -  Bring it!

6 kommentarer:

Jonna sa...

Så roligt!!! Och bästa namnet, fin strof.

Andréa sa...

Spännande!! Och ett väldigt bra citat. Ska bli roligt att följa er!

Ousa sa...

Så kul, DU måste berätta allt sen. Jag skulle vilja göra nåt liknande. Ska bli bli kul att följa er. Ni fixar det lätt!

C sa...

Ska bli så kul att följa! Är de nån som fixar detta så är det du Karin! :)

Emelie sa...

Det kommer gå galant! Ta med en massa snickers, dammsugare och annat gott så njuter ni hela turen!

Carina sa...

Åh vad roligt!! Och jag tyckte det var ett bra motto!! Så himla sant, speciellt då man börjat springa lite längre distanser!