måndag, maj 07, 2012

Hur är formen?

Ja, frågan är enkel, hur är formen? Svaret svårare. Jag tänkte med en och två PB på lika många tävlingar (och detta redan i mitten av april...) och ett stort steg framåt gällande kvalitetsträning i år, att jag skulle kunna svara ett rungande "BRA!" på den frågan. Det kan jag inte. Du blir bra på det du tränar, så mycket kan jag säga - vis av erfarenhet.

Jag påpekade redan efter maran att jag borde ändra min träning nu med ändrat fokus inför BAMM. Inget mer platt och slätt (en utmaning bara det, jag bor på en slätt!) och helst med rygga. Jag har faktist sedan dess testkört några pass med (tung) rygga och även valt fler pass i terräng. Då var det bara backe kvar för att få en komplett BAMM-träning. Detta testade jag idag. Fem km uppvärmining och sedan 6x vidingsjö pulkabacke, fem km hem.

Nu sitter jag här och stirrar tomt framför mig med ansträngningshuvudvärk, ömmande ben och totalt urblåst knopp och kropp. Totalt slutkörd med andra ord. Av 11km.

Så, hur är formen? "Sådär" tyvärr. Ändring utlovas?

3 kommentarer:

Jonna sa...

Men det är väl ett tag kvar? Du verkar ju himlarns seriös, och slog nyss ett rungande PB på marathon, formen för terräng kommer Karin, bara lugn!

LL sa...

Varför så hård på dig själv? Du verkar ju vara i superform!

Och om du inte var trött efter avslutat pass hade det väl varit värre? För varje pass ska väl ge något?

Carina sa...

Äsch, ett par sådana pass till i den backen och du kommer känna skillnad!! Det tror jag i alla fall. Bara att kötta på!! :)