torsdag, maj 10, 2012

Löss i maten!?!

Mer mat som tema. Jag är lite bitter. Jag hade köpt fylld färsk pasta som jag tänkte äta med en gräddsås med broccolli och vitlök. Broccollin sköljdes noggrant men trots det hittade jag en lus i min mat när jag satte mig för att äta. Jag valde att inte bli äcklad, plocka bort detta lilla undantag och bestämde mig för att glömma den. Tills jag någon tugga senare hittade nästa. Och insåg att svartpepparkornen var lusbäbisar. Min mat var alltså full av löss. B L Ä. Resterande tre portioner åket i sopen och här sitter jag med en kliande känsla i halsen.

En bättre matupplevelse var mitt besök på Boställets vedungsbageri utanför Linköping. Bor du i trakten, åk dit, det är verkligen värt ett besök! Där köpte jag ett fantastiskt valnötsbröd men tyvärr var sparrisen slut. Det känns dock rätt härligt att handla på ett ställe där man får kommentaren; "tyvärr vi plockade bara halva fältet eftersom det var så lerigt". Snacka om när härodlat! Min mat hade ju dessutom fått ett annat slut med sparris istället för broccolli. *bitter*

Annars myser jag lite över mitt genidrag att kolla vädret och springa i morse istället för att hänga på NocOut på leriga intervaller i spöregnet. Men den mysiga känslan kommer lite av sig när en röst i skallen påstår: "Det som inte dödar gör dig starkare". Jag har just ätit löss till middag, kan det sägas ha samma effekt?


P.s. Max fick haka på 4 av 11km i morse, det gick galant!!!

4 kommentarer:

Andréa sa...

Men blä vad äckligt!! En larv hittade jag i min broccoli en gång :)

Carina sa...

Men fy vad äckligt!! Undrar om det är sånt man helt enkelt få ta om man väljer obesprutade och ekologiska produkter.. tja då kan det vara värt att det blir lite fel ibland kan jag tycka. Fast äckligt det är det... blä!

Fröken Fräken sa...

Urrk. Fast det borde gett ett ökat proteinintag?

Jonna sa...

Kul att Max blir bättre och bättre!!!