fredag, mars 30, 2012

Om att ladda batterierna (eller kärlek till skog)

Måste säga att dagen började rätt kasst då jag glömde lunchen och mobilen hemma samt glömde att borsta tänderna!! (Hur gammal är jag liksom?) Sedan fick jag fem minuters lunch och då det tog en kvart att få maten så kan ni ju gissa om jag hann till mötet 13:00...

När jag kom hem kändes huvudet helt urblåst och jag var skittrött. Sommartidsjetlag menar Peter. Då jag fortfarande var sugen på glass gick jag och Max till Statoil för glasspremiär. Jag hade tänkt gå direkt hem *trött*

Magnum, med en av Linköpings 3700 vackra "magnum"-ekar i bakgrunden!

Men så bestämde jag mig för att gå in i skogen bakom Statoil. Snart var jag omsluten av skogen, vinden rasslade i grenarna och stängde ute ljudet från trafiken några 100m bort. Bara jag, Max och skogens sus. Plötsligt kände jag hur tröttheten rann bort. Hela jag längtade efter att fortsätta bara gå och gå i skogen. Den nedgående solen silade mellan grenarna, och vi hittade ett vårtecken:


Jag ville inte gå hem! Krafter återvände och jag kände verkligen hur mycket jag älskar skogen! Jag kände även att det kan bli lätt att glömma denna känsla när man bor i stan. Lätt att glömma hur bra jag mår av att slippa stadens brus och hur bra jag mår av att bara vara i skogen... Ta på mossa, bark och sten! Det är lätt att bara tänka på hur smidigt och nära allt är i stan. Frågan är ju - vad är värt mest??

Vi kunde helt enkelt inte gå hem! Efter någon timme gick vi ut i eklandskapet, strosade lite och satt sedan i skydd bakom en väldig ek (det blåste) och tänkte på livet... (eller, jag tänkte på livet, Max åt pinnar)


Till sist strosade vi hemåt, fulla av ny energi! Nu blir det rödbetor, chèvre, valnötter, honung och amarone tillsammans med First Aid Kit :-) 


MER SKOG ÅT FOLKET!

3 kommentarer:

Ousa sa...

Skogen ger!
Bra val av vin :)

Mamma sa...

Håller med dig Karin, det är en härlig känsla att komma in i skogen när man är trött och få känna lugnet och alla dofter.
Första vitsippan nu är det verkligen vår.
Kram

Anonym sa...

Skogen och djuren is da shit! Gärna i kombination :)

/Anneli