söndag, december 30, 2012

2012

Nu är året snart slut! För mig och Peter är detta vårt första år i en ny stad och vi har trivts bra. Vår lägenhet är fin och bra, vi bor nära stan och ändå nära Eklandskapet (ett stort naturreservat). Vi är mycket mindre bilburna nu än vad vi var i Norrköping. Där tog vi ofta bilen till helgernas långpromenader (för att komma ut i skog å mark) och jag tog ofta bilen till långlöprundorna. Nu går vi 5min till eklandskapet. Givetvis är det positivt att slippa bil, även om det kan bli lite långrandigt att gå på samma ställe (å andra sidan så KAN vi ju fortfarande välja att ta bilen). Tyvärr tar det lite längre tid att åka till vår stuga och även lite längre tid till Dalarna. Men allt som allt ångrar vi inte vår flytt!

Vad har hänt mer 2012? I början av året listade jag tre mål (löparmål såklart!). Om dem kan ni läsa här. Så här gick det:

  • Rotterdam Marathon. Målet var PB (eller mer sanningsenligt så var detta en skamgräns). Jag sprang på 3:23 vilket var PB med råge (och därtill klubbrekord med råge). KUL! och jag hade kul!
  • Vansbro Marathon. Vackert och kul lopp där målet var PB (på denna bana) och bättre placering än 2011. Jag slog min tid med ca 10 min (dvs PB), hade kul och tangerade min placering (2:a).
  • BAMM! BAMM slog alla förväntningar i upplevelse, skräck, utmaning samt placering. Tack vare Idas utmärkta orientering och bådas kämpande (på liv och död...) kom vi trea i vår klass och jag är skitnöjd med det! Lovade att aldrig göra om det men...
I övrigt slog jag även PB på halvmarathon i Motala (där jag samtidigt passade på att ta PB på milen & klubbrekord under samma lopp...). Jag fixade även PB på 5km under Blodomloppet i maj (även om jag missade 20min-gränsen med 7sek...) så gällande PB och lopp får jag väl vara nöjd i år! Detta även om jag misslyckades på Jättelångt så minns jag det ändå som ett trevligt lopp så här i efterhand (och insåg vikten av att ladda rätt!). Jag har även fått ett gäng nya löparkompisar i NocOut och hittat nya löpvägar både hemma och i stugan. Allt som allt ett rätt bra år.

Nu återstår väl bara att se vad 2013 kan ha att bjuda på...
3 kommentarer:

Andréa sa...

Du har ju haft ett fantastiskt år bortsett från skadan? Hoppas 2013 blir ännu bättre och såklart utan skador!

rundarocksaenform sa...

Det är klart att du får länka. :-)

Vilket spännande år!
Har du planerat in något för 2013? *nyfiken*

Viktkamp sa...

Bra gjort =)