torsdag, januari 20, 2011

Kolhydratladda, eller bara ladda

Pannkaka i alla ära, det finns annan mat :-) och jag äter i perioder både vitamintillskott, omega 3 och antioxidanter. Ofta går jag på något bra erbjudande och testar. Jag fick även tips av Johanna att inför och efter långlopp äta järntillskott - även om man har bra värden - för att de kan störtdyka snabbt och det tar sedan tid att få upp. Jag som 'hårdtränande' vegetarian är rätt stolt över mitt 137 i hb! Jag har även fått nys om att rödbetor ska vara bra att få i sig inför en tävling, så gissa om min råsaftcentrifug kommer att gå varm inför Rom. Det och middagar på kokade rödbetor, spenat, chévre (i massor!), valnötter och rödvin (kom igen, antioxidanter!).

Inför tävling brukar jag kolhydratladda. Det känns som att kolhydrater är den mest utskällda näringsskällan just nu. Lite tokigt tycker jag. Jag är absolut ingen LCHF:are. Jag tror att vissa mår topp av det, men det gör inte jag. Men särskilt innan tävling, och i synnerhet långlopp, ser jag till att även få i mig mycket fett och protein, en extra allt diet! Det är lite det jag tror på, vi behöver alla näringsämnen, särskilt vid hård träning. När jag laddar brukar jag även köpa något tillskott. Jag har testat olika men har kanske inte hittat helt rätt, och därför blev jag mycket glad när jag såg att Hälsokedjan Life sökte testpersoner för en sportdryck med vitargo. Jag är anmäld! Är du intresserad så sökte de 500pers, så ansök du med, det gör du här!

Jag tycker att det känns bra att ladda inför ett lopp, då känns det som att man hjälper sig själv redan innan, och man får göra något konkret som förberedelse. Jag är övertygad om att det hjälper att ladda, om inte annat så mentalt, men det är icke att förringa! En bra uppladdning hjälper ju även återhämtningen, och DET kan jag behöva då jag (blott) tre veckor efter Rom ska springa TEC...

3 kommentarer:

J sa...

Jag tror också att det är mycket placebo med uppladdning, men att KÄNNA sig laddad är mycket viktigt. Annars skulle jag bara noja över för lite träning :P

Carina sa...

Tack för tipset, jag anmälde mig också, nu är det bara att vänta och se om man blir utvald också :).

Jag tror det är superviktigt vad man stoppar i sig inte minst för återhämtningens skull. Jag behöver snabb återhämtning då jag tränar rätt mycket och ofta.

Hoppas jag blir utvald!

Anonym sa...

är du vegetarian Karin? Sen när?