Linsgryta med fetaost
INGREDIENSER
Portioner: 4
Tid: 20 min + 10 min i ugnen
3 dl röda linser
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili, t ex spansk peppar
2 msk olivolja
3 dl vatten
2 msk konc grönsaksfond
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
1/2 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 röd paprika
150 g fetaost
Garnering:
1 kruka basilika
Tillbehör:
bröd
1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka linserna i saltat vatten i en kastrull ca 5 min. Häll av och låt rinna av i sil.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt de kokta linserna, vatten, fond, krossade tomater och timjan. Koka ihop ca 5 min. Tillsätt salt och peppar. Häll röran i en ugnssäker form.
3. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Lägg paprikan i formen och strö över smulad fetaost.
4. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Garnera med basilika och servera med bröd till.
Smaklig spis!
5 kommentarer:
Tack för mer mat... Man måste ju äta ordentligt mellan löppassen, så recepten passar in :)
Om man tar bort all lök utom vitlöken så låter det väldigt mumsigt! Tror nog att jag ska testa någon dag faktiskt, tack för tipset! :)
Jag är lite misstänksam då det kommer till grytor. Vet inte om jag vågar testa :P
Den är nyss provlagad och föll mig och mina döttrar på läppen...eller gommen.
Föreslår att minska mängden vatten till hälften - det blir mer grytigt då
Nemo: så bra. Tyvärr får jag skämmas och återigen konstatera exakt hur dålig jag är på att följa recept. Jag missadehelt att det skulle vara vatten i... Ops.
Skicka en kommentar