söndag, januari 16, 2011

Det blir pannkaka av allting!!


Tidigare (särskilt när jag åt supernyttigt, typ mina första år på universitetet) har jag inte tyckt att pannkaka är mat. I alla fall inte för vuxna. Mat med sylt kändes varken nyttigt eller mättande.

Nu äter jag och P pannkaka ganska så ofta. Rätt ofta först ärtsoppa och sedan pannkaka. På torsdagar. Såklart. Just nu är det raggmunk i olika former som är på modet för mig. Jag har gärna i annat än potatis. Allt från morötter, rovor och spenat till riven broccoli (roten) och blomkål. Jättegott! Jag har tom lärt mig att gilla lingonsylt!

Något annat som jag ofta äter är kesoplättar. Ett recept jag fått från en på jogg.se. Dessa är mer proteinrika och känns nyttigare än vanlig pannkaka. Jag försöker även att ha nyttigare "pålägg" också t.ex. en banan eller färska bär istället för sylt, men även glass går bra även det...

Så. jag har omprövat. Pannkaka ÄR mat. Bra mat som både jag och P gillar, som går snabbt, är billigt och beroende på hur det tillagas, är relativt nyttigt. Pannkaka rules!

Jag bjussar på receptet på Kesoplättar!

Kesoplättar:

2-3 ägg
en liten kesoburk
3 msk dinkelmjöl
lite salt.

Rör ihop eller mixa alla ingredienser och stek i smör. Servera med valfritt tillbehör, t.ex. färska bär.

9 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Åh nu blev jag sugen på pannkakor! :) jag tycker också kesopannkakorna är goda, men i längden vinner nog vanliga hederliga trots allt :)

camilla sa...

Jag gjorde riktiga powerpangkisar häromdagen, med enbar dinkel- och grahamsmjöl i. Åt med keso och skivad kiwi till -suupergott! Ska oxå testa kesoplättar och se om det kan vara nåt!

Anna (Orka mera) sa...

Har du testat Colting-pannkakorna? Jag är helt såld på dessa. Så mycket gott! Har receptet här om du inte har provat: http://blogg.piggelina.se/2010/08/mellanmlstipset-colting-pannkakor/

Maria Finnved sa...

kesoplättar är något av det godaste som finns! Själv avnjöts de med keso och härom härom kvällen :)

Liza sa...

Najs, det där låter gott! Ska absolut prova!
Såg via Curros blog att du ska till Rom om någon månad! Det ska jag med! Kommer dock inte att vinna, även jag skulle äta ihjäl mig på rödbetor! ;)
Lycka till med träningen!

LOPARJANNE sa...

Tack för maten Karin! Det där kommer att smaka... :)

Carina sa...

Åh, vad gott, vad sugen jag blir på pannkakor nu. Jag kan inte komma ihåg när jag gjorde det senaste. Men nu blir det nog lite pannkaka framöver. Så roligt med alla fantastiska recept som just nu haglar över bloggvärlden!

Karin sa...

Oj, vilket gensvar. Pannkakor is the shit! :-) Fast jag såg i affären att man kunde köpa färdigblandad smet. Hur lat får man bli? Fast kanske bra typ i stugan?
Anna: Måste säga att jag är mycket skeptisk till coltingpannkakorna. Det låter inte alls gått! Mer som en omelett (och det har jag lite svårt för) men jag ska inte döma utan att testa!
Liza: Jag tror att enda chansen att jag vinner i Rom är att det går som det gjorde för den där skridskoåkaren i vinter-os (inte senaste) dvs att alla före mig trillar. Men även om de skulle trilla tror jag att de hinner resa sig och komma igen... men vem vet :-) Jag vill vinna över mig själv, och det kan vara nog så svårt!
Janne och Carina: eller hur! Mer pannkaka. Vem vet, jag kanske har startat en pannkakstrend? Jag och Ernst liksom.

Karin - FitnessochHälsa sa...

Pannkakor är ju absolut mat och det går ju som du skriver att göra dem nyttiga. Testa gärna coltingpannkakorna: De ÄR goda! Och kesopannkakor är ju också gott.

Nu för tiden är jag nästan alltid sugen på nyttiga pannkakor med keso och färska bär.