tisdag, januari 22, 2013

Astrid och aporna

Idag kom Jordbruksverket ut med en rapport som handlar om kött och konsumtionen av kött. Deras slutsats är att vi måste äta mindre kött i ett hållbart samhälle. Twitter har gått varmt med #köttskatt som ju inte var JBVs huvudförslag. Konsumtionen kan tex minskas mycket bara genom att vi slutar att slänga mat(kött)!

Jag som inte äter kött har ett tips till dig som vill bli mer hållbar. Finkonsum nära mig har dock en hel kyldisk med färska vegetariska produkter med enormt söta förpackningar. Namnet är "Astrid och aporna" bara det liksom ;-) Jag är lite kluven till vegprodukter som försöker efterlikna kött, men om inget annat så kan det vara rätt praktiskt.

Jag vill även skryta med att jag inlett 2013 inte med att sluta äta godis (vem gillar restriktioner?) utan jag har börjat äta lördagsgodis. Lätt som en plätt för dig kanske, stort för mig!


6 kommentarer:

Andréa sa...

Jag har aldrig sett de där, men de ser ju inbjudande ut :) Dock är jag också lite kluven till produkter av den där typen. Lycka till med lördagsgodisätandet :)

Helena Engstrand sa...

Den där chörizon måste jag leta upp, tack för tipset! :)

Daniel sa...

Astrid och Aporna har en egen butik i Malmö. Kul att deras produkter sprider sig! :)

http://www.astridochaporna.se/blog/

Shaman Dalie sa...

Hm, undrar om deras produkter finns i lilla Skellefteå, ska kolla. Men jag håller med dig angående produkter som ska efterlikna kött. Jag äter hellre bönor eller linser!

Åsa Lundh sa...

Men guuuu vilka rolga!! Lidl har goda färska veg rätter. Schnitzel,sojabollar,hamburgare och sojafärs.

Kim sa...

Ja, de har verkligen världsbäst design på sina förpackningar! Prinsesskorven är förresten himla mumsig!