torsdag, januari 24, 2013

Nu och då

Den 19 januari 2012 skrev jag ett inlägg om (surprise!) träning. Inlägget var inte ett schema över hur jag tränade, utan mer en optimal träningsvecka (dvs en önskevecka). Sedan min stressfraktur i oktober så har dock min träning ändrats rätt mycket. Först för att jag var tvungen att alternativträna och sedan för att det känns som att jag nu har en bra mix! Och i ärlighetens namn är det rätt skönt att, dagar som denna (-15C), kunna träna inomhus! Hur tränar jag då (på gränsen till för lite konstaterade vi ju för ett tag sedan)? Jo ungefär såhär:

  • Ett pass barockridning på Ängsstugans välutbildade hästar. Jag rider för att det är kul och för att jag har saknat det (hade egen häst i nästan 10 år) men rent träningsmässigt ger ridningen balans, kroppskontroll, koordination och coreträning (vilka jag är dåliga på allihop!).
  • 1-3 pass styrka på gym (sedan kör jag ibland "hemmastyrka", ofta core, i små doser). På ett pass går jag igenom hela kroppen, jag tycker att jag känner mig lite starkare.
  • Ca 50km löpning. Än vågar jag inte så mycket längre, men snart vill jag gärna satsa på ca 70km/vecka. Passen är fördelade på ett långpass, ett kvalitetspass och "övrigt". Ibland har jag världens bästa Max med mig (och ibland tom Peter!), ibland med NocOut men ofta själv och helst i skogen (vik hädan snö och arktiskkyla!).
Hur tränar du?

1 kommentar:

Jonna Fartfylld sa...

Vad kul att du börjat rida igen! Jag saknar också det! Och visst är det skönt att inneträna vid denna kylan...